Bangkok Residents - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Debbie & Dirk - WaarBenJij.nu Bangkok Residents - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Debbie & Dirk - WaarBenJij.nu

Bangkok Residents

Door: Dirk

Blijf op de hoogte en volg Debbie & Dirk

20 Augustus 2008 | Thailand, Bangkok

Dag vriendjes en vriendinnetjes, fijn dat jullie er weer zijn! (ja, beter goed gejat dan slecht bedacht toch?)

Na ons Cambodja verhaal zijn we aangeland op het eiland Koh Chang, weer terug in Thailand, voor een beetje zon zee en strand. Na een paar dagen luieren, olifant wassen, touwslingeren en cultuur opsnuiven in de lokale Tattoo-shop (nee pa, was (nog) niet voor mij) moesten we weer afscheid nemen van Lulu. Jammer, was echt leuk samen.

En nu weer terug in het leven van alledag. Engelse les geven op het strand, naast het zwembad onder de palmbomen, verblijvend in de deluxe bungalow met 3(!) badkamers.
Maar gelukkig is het eten wel lekker. Het menu is als volgt:

Ontbijt: gekookte rijst, ei, water
Lunch: gekookte rijst, kip, water
Diner: gebakken rijst, groente, water

Voor de variatie krijgen we dan soms 's middags groenten, en 's avonds kip.
Ja, om toch ons gewicht een beetje op peil te houden, en spleetoogvorming tegen te gaan, doen we er 's avonds na het werk nog wat aardappel en graanproducten bij. (chips en bier)

Ja we zijn me er eentje. We hebben besloten toch maar een poosje in Thailand te blijven, dit werk doen. We willen graag nog wat dingen doen voor we terug naar huis gaan, dus we moeten nog wat geld verdienen, en het is nog nuttig ook.

Het lesgeven is het leukst op de arme scholen. We geven nu les op een legerbasis, en slapen dan ook gewoon in een slaapzaal. Het is wel moeilijker omdat deze kinderen bijna geen engels spreken, maar ze zijn zo gemotiveerd en doen echt hun best ervoor, en zijn erg dankbaar. Komen ze steeds koekjes brengen en handtekeningen vragen.. heel lief.

We geven steeds een paar dagen les, en tussendoor hebben we een dag of een paar dagen vrij. Even tijd om bij te slapen en de was te doen.(een werkdag is vaak van 7:00 tot 22:00)
Na het volgende kamp gaan we voor een appartementje kijken, dicht bij het kantoor. Scheelt een klein beetje in de kosten, en dan hebben we onze eigen plek hier, hoeven we onze backpacks niet de hele tijd mee te slepen en Bangkok rond te rijden in een taxi.

Goh, begint toch wel een beetje een alledaags verhaal te worden zo he? Werken, eten, drinken, slapen. Maar op onze vrije dagen is het toch nog wel anders dan thuis.

Vorige week zijn we gaan duiken op het eiland Koh Tao, en hebben we ons 30 meter certificaat gehaald! Het rif was niet zo kleurrijk maar wel weer fantastisch mooi, ook hele grote vissen gezien! En toen kregen we een telefoontje dat het volgende kamp een paar dagen verzet was.
Dus jawel: FULL MOONPARTY! Lekker een paar dagen in de zon gelegen en weer een leuk feestje gehad! We kennen intussen al aardig wat mensen op het eiland, leuk om ze weer te zien, we zijn intussen toch al aardig ingeburgerd in Thailand.

Volgende week gaan we met tijgers wandelen (in die tempel die op Discovery was), en naar een olifanten weeshuis, in het noorden. Al met al vermaken we ons nog prima, na al die regen en wolken de afgelopen maand doet de zon ons weer goed!

Oh trouwens, nog echte boerenkool en andijvie met spek gegeten vorige week, had een Nederlandse vrouw gemaakt, speciaal uit Nederland geimporteerd. Was best lekker! Maar ja, moeders koken toch lekkerder he? Voor het echte werk moeten we toch nog maar even geduld hebben..

• 20 Augustus 2008 - 15:08

Joost:

Coolies!

Als je nog ff wacht met terug komen zijn jullie percies optijd voor het boerenkool seizoen ;)

(Maar het mag best eerder hoor :o)

• 20 Augustus 2008 - 17:03

Etelka:

Hallo Debbie en Dirk,

ik vond het super leuk om jullie te zien!! Volgende keer hier in Enschede??

• 21 Augustus 2008 - 16:05

Louise En Harrie:

Hallo Dirk en Debbie
    Leuke verhalen en mooie foto's; geweldig wat jullie meemaken! Wat het eten betreft, treffen wij het beter, want wij zijn bij je moeder in de kost, Dirk ! En dan weet je het wel ! We lopen de Achterhoekse Vierdaagse al ben ik afgehaakt (louise) ivm blaren. Ook wel een leuk volk , die Achterhoekers ! Je maakt leuke dingen mee !
    Wij wensen jullie nog een leuke tijd toe; heeel veel liefs van ons !

• 21 Augustus 2008 - 18:25

Nicol:

Ook al mag het alledaags zijn de dingen die jullie op je vrije dagen doen is heel iets anders dan dat we hier doen. Al zouden we het willen.

geniet nog even

• 24 Augustus 2008 - 02:37

Thijs:

Hee toeristen
    Nog steeds niet opgepakt door de immigratie? Jullie zijn daar echt niet uit te schoppen he, dat thailand. Ik wou ff wat kwijt over jullie ongelijk. Aussie helemaal top, alles in de gebaande paden, jungletochten over asfalt, overal een subway of mac d het is gewoonweg fatastisch. Niet meer die smerige path thai, geen bloedzuigers, geen smerige slippers of iets anders. Echt super. Ja voor de rest is het idd overal hetzefde, maar dan beter. Verder mis ik het wel hoor zeker samen met jullie op een eiland hangen partytje meepakken enzo, misschien wel een biertje erbij. Maar helaas dat komt later wel weer een keer. Deb een dikke kus van mij, en Dirk.... na ja .....een stevige handdruk dan maar, neptoerist, stickertourfanaat.

• 27 Augustus 2008 - 11:27

Els:

hai debbie en dirk. zo, de achterhoekse4daagse zit erop! helemaal volgehouden, knap he, margo trouwens ook! die had wel veel blaren, ik gelukkig geen-een!!Laura, van Erna en Fred, is ook weer terug uit Amerika, is daar zo'n 11 weken geweest, vanavond hebben we een welkom thuis bbq bij hun. Nick en Lotte zitten nu in Tunesie, gisteren vertrokken en komen volgende week dinsdag op woensdagnacht weer terug. Dus jullie zien maar iedereen is reislustig, maar fijn te lezen dat het met jullie goed gaat, alleen die boerenkool met worst he!!! Maar nog heel veel plezier daar en geniet er nog van, wij moeten volgende week allemaal weer beginnen met school en werk! heel veel groetjes vanuit het bewolkte nederland, Els, Tom en de rest!

• 03 September 2008 - 13:51

Silke & Maria:

Dag Debbie en Dirk
    wij zijn samen vandaag aan het uitzoeken en hebben het dus hééééééél erg druk. 3 badkamers! mogen we een keer logeren.

• 11 September 2008 - 00:16

Thijs:

Leven jullie nog? Of zitten jullie alweer bij de fullmoon? De eerste is toch de leukste, dus doe geen moeite. Nog steeds centjes verdienen of gaan jullie ook nog iets anders bekijken dan Thailand? Maar ja jullie hebben gelijk zo lang mogelijk uitstellen. In holland schijnt het alleen maar te regenen. Ik wil het eigenlijk niet toegeven maar stiekem willen wij ook wel weer naar azie. Ach ja...hier is het ook leuk, reizen is leuk reizen is leuk, camperen is leuk camperen is leuk.

Nog veel plezier!!!