Naar nergens en weer terug! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Debbie & Dirk - WaarBenJij.nu Naar nergens en weer terug! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Debbie & Dirk - WaarBenJij.nu

Naar nergens en weer terug!

Door: Dirk

Blijf op de hoogte en volg Debbie & Dirk

17 Juni 2007 | Australië, Sydney

Zo.. na bijna n maand wordt t wel weer ns tijd voor nieuws uit Australie. We hebben zojuist beslist dat we wel weer s aan vakantie toe zijn. De komende 3 weken nemen we vrij. We gaan wat verder naar het noorden, naar het great barrier reef, een zeiltocht maken, en ons duikbrevet halen, denken we.. Maar ja.. de plannen veranderen met de dag, dus je weet maar nooit.

Na ons meloenenavontuur vonden we het wel tijd voor een leuk baantje. We waren intussen al in een huis gaan wonen in Bundaberg, voor niks! Iemand die we ontmoet hebben kende weer iemand met een paar huizen hier, en de huurders waren weg. We konden er wonen tot er weer nieuwe huurders waren! Geen meubels, maar ja.. wel een huis met tuin en keuken en badkamer en zelfs tv! (australische tv is trouwens heeel slecht.. beetje mix van duitse reclame en Onderweg naar Morgen achtige series zeg maar..)

We zijn net terug uit Cracow, een spookstadje in de middle of nowhere, zo middle of nowhere heb ik nog nooit gezien! Ze hebben geen asfaltweg er naartoe, alleen zand en stenen..het is ongeveer 3 uur rijden naar het westen, vanaf Bundaberg gezien. Onderweg hebben we allerlei beesten gezien en aangereden, je rijdt gewoon midden door het bos, ong 200 kilometer!

In de wasserette hier in Bundaberg hadden we een advertentie voor hotel/pub medewerkers in Cracow gezien, voor 2 weken. En dat zijn we gaan doen. Echt super! Cracow is een oud stadje met een goudmijn, in 1930 woonden er iets van 3300 mensen, en nu nog 27.. en 1 is verhuist toen we daar waren, dus nu nog 26..

De mijn is een paar jaar geleden weer geopend en het hotel heeft huizen voor de mijnwerkers, die zijn daar steeds 4 weken, en dan gaan ze 2 weken naar huis. Wij verzorgden het ontbijt (5 uur s morgens), werkten in de pub overdag en 's avonds, en we deden de was en kamers schoonmaken enzo. (ja mam, ik kan nu heel goed bedden opmaken, schoonmaken en was oprollen enzo) Verder hebben we nog hout gehakt en in de tuin gewerkt en nogmeervandat.

Winkels, telefoon, internet en waterleidingen enzo waren er niet, vandaar dat t ff duurde tot we weer wat van ons konden laten horen. We moesten 100 km rijden om nieuwe tandpasta te halen!

Iedereen was daar heel aardig, we hebben veel "echte" australiers ontmoet en adressen gekregen overal in australie en nieuw zeeland waar we zo aan de slag kunnen! Elke avond gezellig bier en rum drinken in de pub, en ook nog geld verdienen! leuk baantje!

In die pub hebben we mensen ontmoet die een paarden ranch hebben, gisteren zijn we daar naartoe geweest, en we zijn er vannacht blijven slapen (eigen huis met pooltafel, bad en diepvries! luxe backpackerleventje hebben wij..) Deb was door t dolle heen! Hele dag paard rijden, paard wassen, paard kijken enz. enz. En stiekum vond ik het eigenlijk ook wel heel leuk. Ik heb zelf een paard ingeshampood en gevoerd. Ze vroegen of we in september terug wilden komen om op de ranch te gaan wonen en werken voor een maand ofzo..

Misschien doen we dat wel.. Beetje klussen, hekken maken enzo en op een paard vee bij elkaar halen enzo.. De ranch is ong. 250 vierkante km groot! (schijnt normaal te zijn hierzo..) We zijn met een 4wd over het gebied door de bossen gereden enzo.. echt leuk, supergroot die stieren hier!. Ik ga in elk geval paard leren rijden, ergens in australie..

Tot zover alles super dus! Ik kan nog veel meer vertellen.. maar nu weet ik even niet meer, te moe nou, dalijk lekker slapen achter in de auto. De rest komt wel binnenkort als we de foto's bij dit bericht gaan zetten.

Nou.. allemaal heel veel groetjes en liefs enzo, en leuk dat jullie ons zo volgen, het is echt leuk om wat van thuis en omstreken te horen, soms is t net een soapserie die we volgen vanuit hier..

Good night en talk to you soon!!

Oh ja, nu nog even de afdeling vraag en antwoord en huishoudelijke mededelingen:

Op www.abc.net.au/queensland/boxingtent/ staat de pub en het verhaal erover! (zie filmpje)

Loe, heel veel gefeliciteerd met je 25e verjaardag.. konden je helaas niet bellen, hoop dat je het kaartje al hebt.. de Australische postbode is niet zo snel hoorden we al..

Roy, heel erg veel van harte gefeliciteerd met je diploma, knap werk! We zijn trots op je!

San, Heel veel erg hartelijk gefeliciteerd met je diploma! Een echte juf! Levenslang veel vakanties! echt goed!

Jamesy, jij kunt al heel goed nederlands, ga zo door jongen. jij komt er nog wel es.. Geef Jen een kus van ons!

Pang, jij ook! Bedankt! en veel geluk in Utrecht.

Joezoef, nee ik ga niet met kangeroes vechten.. heb al wel veel spinnen gevonden, stuur wel wat mee met de volgende postzegels.. En hoest met de rest van de fam?

knap Jesse.. typen zonder te kunnen lezen.. zo slim was je vader toen nog niet..(nu wel?) Stuur ns een foto ofzo, kunnen we nog s wat van jullie zien.. We missen jullie ook! kus aan Yvette!

Fam. Huntink-Andela, we love you! krijgen we nog meer foto's???

Buurtjes, we denken aan jullie! staat het huis er nog? en maken jullie niet teveel lawaai? er wonen fatsoenlijke mensen in ons huis.. naar wij dachten..

Diny.. busje komt zo.. kaartje ook..

Walter.. jij ook veel plezier met verder trekken..

Appie.waarbenjij.nu??

Hoe is t met de rest van de Achterhoekse Partysquad??

En nou gaan we slapen. Truste!

• 17 Juni 2007 - 10:23

Malou:

Bedankt! Kaartje is er nog niet, wacht nog wel ff af ;)
    Veel plezier op vakantie! Laat ff horen na afloop hoe de zeiltocht en het duiken is gegaan!
    Deb: wat leuk dat je weer kunt paardrijden! Maak ook ff foto's van Dirk als hij gaat paardrijden, hihi..
    Dirk: wanneer wordt het tijd voor een nieuwe look, of laat je geen dreads meer zetten?

Veel liefs, dikke x Loe!

• 17 Juni 2007 - 12:48

Diny:

Fijn weer van jullie te horen. Met mij gaat het goed. Met mij en Wessel ook. En: ik heb Loe lekker bij me, dus vervelen hoef ik me niet: gespreksstof genoeg.
    Houdoe en dikke kus Diny

• 17 Juni 2007 - 13:16

Jenn:

hey guys! Sounds like you guys are doing great! I quickly checked out the website and the pub looks really cool..its great you guys got a job there!..I assume the hotel and pub in the video clip is the one where you work right?!? Im so happy for debbie that she had an oppertunity to go horse riding! be carefull!! xxx Jenn

• 17 Juni 2007 - 18:49

Nicol:

hoihoi

debby eindelijk een paarden ranch gaaf dat je die droom waar heb kunnen maken (dirk succes met paardrijles)

Fijn dat het zo goed gaat daar we hadden er op het werk over dat het wel lang duurde tot het volgende berichtje. Hadden we eerde moeten zeggen.
    Hier gaat ook alles oke.

Nou heel veel succes verder en geniet!!!!

groetjes nicol

• 17 Juni 2007 - 22:53

Jolijn:

Jammer dat jullie niet 24 uur per dag 'online' in een reallife soap te volgen zijn. Als John de Mol dit allemaal hoorde....hoef je nooit meer te werken en heeft 'talpa' weer succes.
    Leuk eindelijk weer beetje nieuws te hebben!
    liefs loe's zus

• 18 Juni 2007 - 07:54

Roel:

Ey deb en dirk. Leuk weer wat te horen. Dacht even dat jullie door de aboriginals verorberd waren haha. Maar nog steeds super naar 't zin dus. Had niet anders verwacht..stelletje wereldreizigers ;). Wat Appie betreft: we hebben een nieuwe buurman (genaamd Donnie) en Appie kan naast 't bouwen van kippenhokken ook goed tuinieren (en blikken bier drinken met donnie haha). Dus die jongen redt zich wel ;)!!

Have fun!!

Groetjes

• 19 Juni 2007 - 16:08

JOHAN:

Wow.... keb de pagina in mijn favorieten en kijk er nu af en toe op. Wat een avontuur...Dirk, een jaar terug zou je volgens mij niet denken dat je een jaar later dit alles zou meemaken. Echt mooi dit he....zo de hele andere kant van de wereld zien...werken, wonen...en dan drie weken vrij. Ik zou zeggen: "Dushi swa" (papiamentu)(lekker man).
    Hey Deb en Dirk...veel plezierrrrr.....
    groeten uit DEN HAAG!!!! JOHAN

PS: als het goed is begin ik aan de masterfase in sept! Ben vanplan om rechten (2 jaartjes) erbij te doen. Ik hoop dat het lukt....

• 20 Juni 2007 - 21:01

Thijs:

Heey deb bedankt voor je mail!! k heb er ook 1 terug gestuurd. Dirk op een paard had ik wel willen zien haha...Maar nog veel suc6 verder met jullie trip. Gr Thijs..